|
Jõelähtme vallarahva foorum
|
| Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
| Autor |
Teade |
korrarikkuja Külaline
|
Postitatud: 05.09.2006 19:14 Teema: Loo aleviku avalik kord |
|
|
| polegi avalikku korda, sest ei ole näha ei konstaablit( võib-olla puhkusel) ega ole kuulda midagi korrakaitsekomisjonist - uuuuuuuu...!? kod. Reidma - uuuuuuu!? |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Külaline
|
Postitatud: 08.09.2006 16:59 Teema: |
|
|
| vat mind häirivad kõige rohkem need poisikesed, kes mootorratastega (või mis need on) ringi sõidavad. oleks et ainult sõiduteel, aga ma olen paar korda kõnniteel eest pidanud hüppama, ja muru peal sõidetakse ka. nüüd ongi nii, et kui põrinat kuulen, siis käivad silmad ringi, kus kohast seekord läheneb. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
möödakäija Külaline
|
Postitatud: 09.09.2006 09:10 Teema: Hr. konstaabel |
|
|
| hr.Kaupo Luur! kui oled veel jõelähtme konstaabel, võib-olla kommenteerid kohalikku rullnoklust. korrakaitsekomisjon on vist laiali saadetud, muidu oleks keegi sealt häält teinud, esimees kasvõi... |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Meelis
Liitunud: 7 Mai 2006 Postitusi: 27 Asukoht: Loo alevik / Maardu küla
|
Postitatud: 09.09.2006 11:01 Teema: |
|
|
| Igatahes üleeile või millalgi sõitis mulle patrull vastu kaare teel loo alevikus. Võimalik, et oli lihtsalt läbisõidul, aga näisid tööd tegevat. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
margus remmel
|
Postitatud: 14.08.2007 10:28 Teema: |
|
|
Seni kuni korravalvureid ei jätku, saab ka ise midagi ära teha.
Eelkõige puudutab see alaealisi.
Iga lapsevanem peaks teadma millega ta võsuke tegeleb. Arvan, et suurem osa vandalismiakte pannakse toime just tegevusetute laste poolt.
Kui näed mõnd alaealist pätti tegemas, siis astu ligi ja keela, ning proovi teada saada kes ta selline on, et vajadusel vanematele asjast teatada.
Tean, et on mingi hulk vanemaid kellel nende lapsed korda ei lähe, aga see ei ole loodetavasti enamus.
Hoopis teine asi on täiskasvanud kurikaelad, siin saab tõesti ainult riik abiks olla. Kellelgi pole vist isu enda tuju purjus kampade korralekutsumisega rikkuda. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Meelis
|
Postitatud: 14.08.2007 10:41 Teema: |
|
|
| margus remmel kirjutas: | Seni kuni korravalvureid ei jätku, saab ka ise midagi ära teha.
Eelkõige puudutab see alaealisi.
Iga lapsevanem peaks teadma millega ta võsuke tegeleb. Arvan, et suurem osa vandalismiakte pannakse toime just tegevusetute laste poolt.
Kui näed mõnd alaealist pätti tegemas, siis astu ligi ja keela, ning proovi teada saada kes ta selline on, et vajadusel vanematele asjast teatada.
Tean, et on mingi hulk vanemaid kellel nende lapsed korda ei lähe, aga see ei ole loodetavasti enamus.
Hoopis teine asi on täiskasvanud kurikaelad, siin saab tõesti ainult riik abiks olla. Kellelgi pole vist isu enda tuju purjus kampade korralekutsumisega rikkuda. |
Siinkohal on see paha probleem, et "ma tean sõpra, kes teab sõpra kes teab sõbra sõpra, kelle sõber on sõbra sõber ning tema tuleb annab tuupi !"
Sääraseid asju on Lool olnud küll ja küll ning enda isikliku kogemuse kohaselt (klaasikillud velgede all) olen otsustanud, et enam ei sekku noorte vandaalitsejate tegemistesse enne, kui need konkreetselt mind puudutavad. Tunnistan ... enda turvalisus ja heaolu on ikka tähtsam kui mõne lapsevanema tegemata töö tasategemine. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
margus remmel
|
Postitatud: 14.08.2007 11:25 Teema: |
|
|
Enivei, kavatsen ma ise enda antud nõu järgida ja kui asi kriminaalseks läheb, las läheb. Loodetavasti on sellest ülejäänutele kasu ja elu muutub rahulikumaks.
Oma naha liigne hoidmine jätabki alaealistele mulje, et kõigil on savi ja nii ongi õige, tee mida tahad, midagi ei juhtu.
Aga ei ole ju. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Meelis
|
Postitatud: 14.08.2007 11:34 Teema: |
|
|
| margus remmel kirjutas: | Enivei, kavatsen ma ise enda antud nõu järgida ja kui asi kriminaalseks läheb, las läheb. Loodetavasti on sellest ülejäänutele kasu ja elu muutub rahulikumaks.
Oma naha liigne hoidmine jätabki alaealistele mulje, et kõigil on savi ja nii ongi õige, tee mida tahad, midagi ei juhtu.
Aga ei ole ju. |
Probleem ei ole mitte selles, et keegi midagi ei tee, vaid probleem on karistamatuses. Ehk siis laps ei teadvusta endale, mis on õige ja mis on väär, aga see on lapsevanema kohus! Emal-isal ei ole aega lapsega tegeleda ning eetika normidest räägitakse vähem. Nii on ju lihtsam, et laps istub vaikselt teleka ees / arvuti ees ning ei vingu ja ei virise. Sealt aga õpitakse kõik vajalik, mida siis tänaval ülejäänud maailmale näidatakse.
Ma ju võin minna ja sakutada ühte last kõrvast ning öelda, et paha poiss/tüdruk olid. Sellepeale lendab kaela kohe lapsevanem ning saan sellised sõimud, et vanajumal ise ka kõrvad kinni katab. Ega minu laps ei ole vandaal ja paha poiss ... kõik teised on. Kodus on ta ju tubli,pai ning ei tee pahandust.
Siin ei ole midagi teha, sest see kahjuks on nii. Loomulik iseenesest, et lapsevanem kaitseb oma last ning ei suuda leppida sellega, et miski suvaline tegelane tuleb ja ütleb, et just minu maimuke oli see, kes kooli klaasid sisse peksis või poe ukse munadega täis mäkerdas. Tõesta !
Maailma parandada on iseenesest armas, aga kõike seda tuleb alustada sealt, kus asi tegelikult alguse peab saama : kodune kasvatus !
Kui võrdlen enda lapsepõlve tegusid tänapäeva noorte tegudega, siis olen üllatunud, kuidas asi saab nii kaugele minna ? Vanemaid inimesi absoluutselt ei austata. Pudel viina/õlle on 14aastasele lapsemäng poest kätte saada. Nii kui pudel käes, ollakse selline äss, et hoia või 100m eemale. Sõimatakse läbi, häbistatakse, seinad mäkerdatakse täis jne.
Selliste asjade eest võisin mina saada noorest peast sellise koosa, et mitu kuud istuda ei saanuks. Sellest õppisin mina. Tänapäeval aga last karistada ei tohi, sest see ei ole euroopalik käitumine. Last tuleb sõnadega õpetada. Õpetajaid austati ... kui minule õpetaja mainis, et tegin midagi valesti, käis rinnust värin läbi ning oli halb tunne. Südametunnistus hakkas piinama ning edaspidi proovisin seda vältida. Tänapäeva noortel selline asi puudub. Õpetaja on objekt, mida võib saata kuhu soovid. Võõras vanamees on samuti objekt, keda võid samuti saata, kuhu soovid. Ema-isa võivad öelda mis tahavad, sest ma olen juba täiskasvanu (17) ning nemad mind enam ei kamanda. Pfff ...
Igatahes mainin lõppu, et see jutt õnneks ei ole kõikidest noortest. On olemas palju arukaid ja tublisid lapsi/noorukeid, kellega suhtlemine on lust ja rõõm. Kuidas neid on kasvatatud ? Huvitav tõesti ...
Aga jah, see oli jutt, mis minul südamel kripeldas. Kui arvad, et suudad oma tegevusega elu paremaks teha, siis soovin edu ning jaksu  |
|
| Tagasi üles |
|
 |
margus remmel
|
Postitatud: 14.08.2007 11:47 Teema: |
|
|
Kõrvast polegi vaja sakutada.
Kutsun üles karistamatuse ja hoolimatuse tunde vähendamisest läbi ümberringi toimuvast hoolimise läbi.
Alustada tuleks rääkimisest. Kui näha, et lapsele ei mõju, siis räägi lapsevanemaga. Kui see ka ei mõju, siis läheb asi politseisse.
Kõik see nõuab aega ja kannatust, aga muudmoodi asjad paremaks ei lähe. Selline politsei kes igale poole jõuaks maksaks meile liiga palju. Keegi ei taha ju, et makse juurde pandaks.
Kui iga täiskasvanu investeeriks raha asemel enda aega ja tahtmist, siis paraneb kord ja maksud ei tõuse. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Meelis
|
Postitatud: 17.08.2007 21:40 Teema: |
|
|
| margus remmel kirjutas: | Kõrvast polegi vaja sakutada.
Kutsun üles karistamatuse ja hoolimatuse tunde vähendamisest läbi ümberringi toimuvast hoolimise läbi.
Alustada tuleks rääkimisest. Kui näha, et lapsele ei mõju, siis räägi lapsevanemaga. Kui see ka ei mõju, siis läheb asi politseisse.
Kõik see nõuab aega ja kannatust, aga muudmoodi asjad paremaks ei lähe. Selline politsei kes igale poole jõuaks maksaks meile liiga palju. Keegi ei taha ju, et makse juurde pandaks.
Kui iga täiskasvanu investeeriks raha asemel enda aega ja tahtmist, siis paraneb kord ja maksud ei tõuse. |
Siiski on see rohkem lapsevanemate töö, mitte võõra inimese oma. Ehk oleks mõistlik selle jutuga just maimukeste emmede-isside poole pöörduda ?
Isiklikult kahjuks ei näe sellel asjal edu, kui peaksin hakkama tänaval noori kaaskodanikke noomima.  |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Kaupo Luur
|
Postitatud: 26.09.2007 11:57 Teema: Noorte käitumisest asulates |
|
|
Väga meeldiv on lugeda, et on inimesi nagu hr. M.Remmel, kes omavad julgust ja tahet midagi ära teha korra tagamisel oma elukohas.
Korra tagajatest Jõelähtme vallas. Konstaableid on üks, see on mina. Samas on olemas abipolitseinikest koosnev korrakaitse patrull, kelle kohta leiate teavet www.korrakaitse.ee. Sellel lehel on näha, millal patrull väljas on ja siis ärge häbenege neile helistamast. Korrarikkumistest TULEB ALATI teavitada telefonil 110. Politsei patrullid on tööl ööpäeva ringselt, kuid neil on katta suured piirkonnad. Kas patrull jõuab koheselt reageerida või tuleb esimesel võimalusel sõltub juba väljakutse iseloomust ning patrulli asukohast. Kindlasti ärge häbenege teavitamast ka tühistest rikkumistest, politsei reageerib kõikidele väljakutsetele.
Kui noorukite tegemistele vaatavad kaaskodanikud, kui loomulikule käitumisele, siis see muutubki normaalsuseks. Alati ei olegi vajalik teie otsene sekkumine rikkumistesse, kuid kui te helistate 110, saab politsei ise rikkumistele reageerida.
Alati võib politsei kiiret sekkumist mitte nõudvatest juhtumitest teavitada mind kirjaga kaupo.luur@pohja.pol.ee või helistades 53400125.
Kaupo Luur
Konstaabel |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Meelis
|
Postitatud: 26.09.2007 13:23 Teema: |
|
|
Sellega meenub üks kena suveõhtu, kui isa nägi, kuidas mööda tänavat kõnnib aia eest läbi kamp noori tegelasi. Ühel hetkel märkas aga ühte konkreetset noorukit (lisan siinkohal, et vanuseks oli umbes 12-13 aastakest) kõrrega midagi ninna tõmbas, mis näis olevat valge pulber. Kuna kamp tundus imelik ning kahtlane, siis ajendasin isa politseisse helistama, et ehk need tublid mehed/naised saaksid asja üle vaadata ja kontrollida.
Niisiis juhendasime korrakaitsjad politseinikud, et loo alevikus, siin tänaval, kõnnib see ja teine grupp noori lapsi ning kahtlustame, et võivad olla narkootikumid mängus ning kõmbivad selles suunas. Tõsine mure tõsisest nähtusest tänaval ... pole ju paha igaks juhuks kontrollida. See minu ja isa kui kodanike kohus. Igatahes tänati kenasti vihje eest ning lubati patrull välja saata.
Selleks hetkeks unustasin asja ära ning sõitsime sõpradega poe platsile juttu ajama. Maksimaalselt 5 minti möödus kõnest ja poeplatsile minekust. Ühesõna seisime siis poe platsil ning rääkisime sõbramehe jutte kui möödus juba tunnike ning siis nägin alles esimest patrulli, mis loo teel rahulikult nn. sündmuspaiga poole saabus. Võite ise ette kujutada, mis sellest kambast saanud oli ning kas nende leidmine enam tõenäoline oli
Igatahes hea meel oli selle üle, et üldse kohale jõuti eriti arvestades asjaolu, et jutt oli konkreetselt alaealistest ning narkootikumide kahtlus
Minu jutu idee ei ole mitte kiruda ja tõreleda, vaid tõin lihtsalt välja ühe näite eelpool mainitud härra konstaabli jutule. Helistamine on kindlasti õige tegu, aga tasub kindlasti arvestada, et nagu härra Kaupo Luur juba mainis, oleneb kõik patrulli asukohast. Seega helistada ja samas jälgida, mis kambast või olukorrast edasi saab. Nii on lihtsam hiljem patrullile abiks olla  |
|
| Tagasi üles |
|
 |
L elanik Külaline
|
Postitatud: 31.07.2009 20:48 Teema: |
|
|
| Meelis kirjutas: | | ... mööda tänavat kõnnib aia eest läbi kamp noori... Ühel hetkel märkas aga ühte konkreetset noorukit ...kõrrega midagi ninna tõmbas, mis näis olevat valge pulber... | Appi, mis idioodi Meelise jutt?
Kui sa vähegi oled midagi valgest pulbrist kuulnud, siis vast peaks ka ettekujutus olema selle manustamise kohta... Või hoopis sinu isa nägi luulusid peale Sarviku tarvitamist?
Kui midagi asjalikku öelda pole, siis palun ära risusta foorumit. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
Meelis
|
Postitatud: 31.07.2009 22:19 Teema: |
|
|
| L elanik kirjutas: | | Meelis kirjutas: | | ... mööda tänavat kõnnib aia eest läbi kamp noori... Ühel hetkel märkas aga ühte konkreetset noorukit ...kõrrega midagi ninna tõmbas, mis näis olevat valge pulber... | Appi, mis idioodi Meelise jutt?
Kui sa vähegi oled midagi valgest pulbrist kuulnud, siis vast peaks ka ettekujutus olema selle manustamise kohta... Või hoopis sinu isa nägi luulusid peale Sarviku tarvitamist?
Kui midagi asjalikku öelda pole, siis palun ära risusta foorumit. |
Kes nüüd tegelikult risustamisega tegeleb? Püüa mitte minna isiklikuks inimese suhtes, keda sa ei tunne. Muidu jätad endast lapsliku mulje. Õnneks minu isa sarvikut ei tarbi ning luulusid ta õlle joomisest ei saa. Näib, et Sinul on selles osas rohkem kogemusi ning seega tunnen Sulle ainult kaasa.
Ole tubli. |
|
| Tagasi üles |
|
 |
|
|
Sa saad teha siia alafoorumisse uusi teemasid Sa saad vastata siinsetele teemadele Sa ei saa muuta oma postitusi Sa ei saa kustutada oma postitusi Sa ei saa hääletada küsitlustes
|